2 keer meer dronken chauffeurs in zomer

De zomerse BOB-campagne van het BIVV schrikt vele bestuurders blijkbaar niet af. De politie stelt vast dat 7,2% van de gecontroleerde bestuurders te veel heeft gedronken. Dat is dubbel zoveel als afgelopen winter: toen bliezen 3,2% van alle gecontroleerde chauffeurs positief. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

De krant kon de voorlopige resultaten inkijken van 42 politiezones, goed voor 32.000 alcoholcontroles. Meer dan zeven procent van de bestuurders had een glaasje te veel op. “Dat betekent dat één op de twaalf bestuurders die je op de weg tegenkomt, dronken in de wagen zit. Dat is schrikwekkend en wel heel slecht nieuws voor je eigen veiligheid”, zegt Werner De Dobbeleer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

Het resultaat is zelfs slechter dan de eerste BOB-campagne in 1996. “We staan weer op hetzelfde punt als eind jaren ‘90”, zegt De Dobbeleer. “De BOB-campagne is bekend in de winter, die in de zomer duidelijk nog niet. Op die herkenbaarheid moeten we nog meer inzetten”, zegt Koen Peeters, woordvoerder van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid.