Michelle Martin wil weg uit het klooster

Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, wil het klooster van Malonne verlaten. Volgens haar begeleidster is ze klaar om alleen te wonen. Twee jaar geleden mocht Martin de gevangenis verlaten onder strikte voorwaarden. Sindsdien woont ze bij de zusters Clarissen in Malonne, maar die gaan over een goed jaar verhuizen naar Frankrijk. Martin wil niet mee, ze wil op haar eigen benen staan. Ze studeert ook rechten in Namen. Martin heeft dertig jaar cel gekregen voor haar aandeel in de zaak Dutroux.

De ex-vrouw van Marc Dutroux werd twee jaar geleden onder strikte voorwaarden vervroegd vrijgelaten. Zo moest ze een vaste verblijfplaats krijgen, wat dan het klooster in Malonne werd. “Maar haar toekomst ligt niet binnen een religieuze gemeenschap”, klinkt het.

Rechten

Ondertussen studeert Martin ook. Een paar maanden geleden werd ze al opgemerkt bij de Universiteit van Namen, waar ze voor een Bachelordiploma in de Rechten gaat. Daarmee zou ze dan juridisch assistente kunnen worden of een notarisdiploma behalen.