Webwinkel levert ook op zondag

De Nederlands-Belgische webwinkel Coolblue gaat ook op zondag pakjes afleveren bij klanten. Daarmee wordt het bedrijf naar eigen zeggen “de eerste grote webwinkel die 7 dagen op 7 pakjes gaat bezorgen.” Het bedrijf zal daarvoor samenwerken met het Nederlandse postbedrijf PostNL. De nieuwe regeling gaat in vanaf 30 augustus. Grote producten als TV’s en wasmachines zijn uitgesloten van de nieuwe dienst, net als abonnementen.

Volgens Werner Bruyns, manager van Coolblue België, komt het bedrijf met de nieuwe dienstverlening tegemoet aan een belangrijke vraag van de klant. Wie iets besteld op zaterdag voor middernacht, mag dat vanaf 30 augustus de dag nadien tussen 12 en 18 uur thuis verwachten.  "We kunnen hier honderdduizenden klanten per jaar blij mee maken."

Schending van wet op zondagsarbeid?

Coolblue vreest niet dat het hiermee tegen de wet op zondagarbeid ingaat. Nochtans beraadt de zelfstandigenorganisatie NSZ zich over eventuele stappen. "In feite is alle zondagsarbeid verboden", zegt woordvoerder Sven Nouten.  "Er zijn wettelijke uitzonderingen op, maar koerierdiensten zijn daar niet bij. Als iedereen zich aan die wetgeving moet houden, waarom Coolblue dan niet?"

De manager van Coolblue België is zich van geen kwaad bewust. "Onze fysieke winkels zijn sowieso op zondag gesloten", zegt Bruyns. "En een webwinkel is nu eenmaal altijd open, daar kan je niets aan doen. Op het vlak van de levering dachten we vooral in functie van de klant. We geloofden in het potentieel om dat ook op zondag te doen. Ik zie geen enkele wet die dat zou verbieden. En ik veronderstel dat PostNL ook aan alle wettelijke vereisten voldoet."