Vakbond boos om verhuis van… 300m

De socialistische overheidsvakbond ACOD gaat Vlaamse ambtenaren mobiliseren en financieel steunen om naar de burgerlijke rechtbank te trekken tegen de verhuis van de Vlaamse administratie naar de site van Tour & Taxis, 300 meter verderop. 

De toekomstige verhuis van de 2.600 Vlaamse ambtenaren die nu over twee gebouwen verspreid zijn in de Brusselse Noordwijk blijft de gemoederen verhitten. De toekomstige locatie mag dan maar 300 meter en 700 meter verderop gelegen zijn, ACOD vindt de weg ernaartoe te gevaarlijk voor wie te voet van het station komt. Daarom wil de vakbond naar de rechter trekken."Wij gaan nu ambtenaren mobiliseren en financieel steunen om een zaak aan te spannen voor de burgerlijke rechtbank", aldus vakbondssecretaris Jan Van Wesemael.

Volgens Frank Geets, administrateur-generaal van het Agentschap voor Facilitair Management, heeft de buurt een perceptieprobleem. Zijn diensten organiseren daarom stadswandelingen om de Vlaamse ambtenaren aan de nieuwe wandeling te laten wennen.