UPDATE: Wateroverlast na onweer

Vanavond trok er een zwaar onweer over Vlaams-Brabant en Limburg. 

In Glabbeek, in Vlaams-Brabant is het gemeentelijk rampenplan afgekondigd, na hevige regen- en onweersbuien deze avond. Rond 22 uur werd het rampenplan weer opgeheven, maar de hulpdiensten zullen nog de hele nacht werk hebben om alle problemen op te lossen. Burgemeester Peter Reekmans schat dat er zo'n 40 huizen onder water staan. "Dat heeft Glabbeek sinds mensenheugenis nog nooit meegemaakt", zegt hij. Ook in Tienen, Hoegaarden en Kiezegem hadden ze te kampen met wateroverlast.

Het noodweer trof ook de provincie Limburg. De hulpcentrale 100 in Hasselt ontving op anderhalf uur tijd – tussen 17.30 uur en 19 uur -  ruim 200 oproepen wegens wateroverlast. De politie en brandweer sloten in Hasselt verschillende straten af, omdat die blank stonden. De oproepen kwamen vooral uit Maaseik, Bree, Bocholt, Borgloon en Hasselt. Het ging allemaal om ondergelopen straten en kelders. 

In Hechtel Eksel is een scoutsgroep geëvacueerd. De 250 kinderen zijn ondergebracht in een ontmoetingscentrum in Neerpelt, zegt burgemeester Raf Drieskens. De scoutsgroep had het tentenkamp al voor het grootste deel afgebroken, omdat ze morgen toch sowieso naar huis gingen. 

"Wateroverlast en bliksemschade"

VTM-weerman David Dehenauw waarschuwde op Twitter al voor de hevige onweders. "Ik vrees voor grote delen van Limburg in verband met wateroverlast en eventuele bliksemschade", zegt hij. 

OPROEP: Bent u getuige van het noodweer? Bezorg ons uw foto's en filmpjes via 4040@vtm.be of de app van VTM NIEUWS.