Foto: onweer zet Jan Breydel blank

Ook het Jan Breydelstadion in Brugge is niet gespaard gebleven van de wateroverlast die West-Vlaanderen geteisterd heeft. Het onweer heeft ervoor gezorgd dat het terrein, maar ook de trainingsvelden, de fitnesszaal en de kleedkamers blank stonden. Club Brugge heeft zijn trainingsschema hierdoor moeten aanpassen.

“De spelersgroep is uit noodzaak moeten uitwijken naar een nabijgelegen fitnesszaak om de eerste dag van de nieuwe werkweek nog enigszins nuttig te laten verlopen”, staat op de clubwebsite.

Clubhuisbewaarster Martine Calleeuw werd omstreeks vijf uur vanochtend gewekt door het onweer. “Ik hoorde het water langs alle kanten naar beneden stromen”, vertelt ze. “Toen ik naar buiten keek, begreep ik meteen dat de ravage op de benedenverdieping niet te overzien zou zijn. De weg rond het stadion stond helemaal blank.”

De schade is bijzonder groot. “Vooral de kastjes in de kleedkamers en het bijhorende meubilair zal na verloop van tijd moeten vervangen worden”, vertelt de veiligheidscoördinator bij Club.