Tweede keer op 24u tijd wateroverlast

Voor de tweede keer op 24 uur tijd hebben delen van West- en Oost-Vlaanderen te kampen met wateroverlast. Zo liepen afgelopen nacht in Hooglede een aantal huizen opnieuw onder water. De brandweer probeert met zandzakjes te voorkomen dat het water nog meer huizen binnenloopt. In Hooglede was gisteren nog het Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor Nieuwelingen stilgelegd omdat het te hard regende.

De zwaarste problemen zijn er in en rond Wingene. Daar staan een woonwijk én een industriezone onder water. Ook in Koolskamp (Ardooie) kampen ze met wateroverlast. In Pittem werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. Ook daar staan straten onder water.

In Aalter staat een tunnel onder water en ook het spoorverkeer tussen Aalter en Gent ondervindt hinder door de hevige regen, zo meldt de NMBS. In het station van Aalter stonden om 7 uur drie van de vier sporen onder water. Alle treinen moeten er over één spoor. "Dat zorgt voor vertragingen van een vijftal minuten op de lijn Aalter-Gent", zegt Infrabelwoordvoerder Frédéric Petit. "Er is een interventieploeg aanwezig om de sporen weer vrij te maken. Ik verwacht niet dat de hinder nog lang zal aanslepen. De ochtendspits moet immers nog beginnen. Sowieso is het door de zomervakantie ook iets minder druk."

Ook de tunnel onder de sporen staat onder water.

 

Foto: Thijs Van Parys

Video: Jordy Van Hoornick