Brug op E313 weer open na ongeval

De brug op de E313 in de buurt van Massenhoven is opnieuw open voor het verkeer. Beide rijstroken zijn intussen vrijgemaakt, dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

Omstreeks vier uur vanochtend reed een vrachtwagen tegen een pijler van de metalen boogbrug over het Netekanaal. Het voertuig werd daarbij de hoogte in gekatapulteerd en kwam vijf meter lager opnieuw op de snelweg terecht. Een vrouwelijke passagier is overleden, de bestuurder is zwaargewond uit het wrak gehaald. 

De truck lag gekanteld en de takeling nam behoorlijk wat tijd in beslag. De politie heeft een omleidingsroute voorzien. Wie vanuit Hasselt komt, kan de afrit Herentals-West nemen en een zogenaamde 'calamiteitenroute' volgen via borden met de letter G op. Het verkeer van Hasselt richting Antwerpen en Gent wordt aangeraden via Brussel om te rijden.

Volgens de brandweer van Zandhoven moest de stabiliteit van de brug nagekeken worden. Er werden ingenieurs opgetrommeld, maar achteraf bleek dat er geen dringende herstellingen nodig waren. Ook het Agentschap Wegen en Verkeer verklaarde de brug intussen weer veilig.