Betoging in Brussel loopt uit de hand

Een pro-Palestijnse betoging in het centrum van Brussel is uit de hand gelopen.  Een groep van een honderdtal jongeren had zich van de betoging losgescheurd en er ontstonden rellen. Een Israëlische en een Amerikaanse vlag werden in brand gestoken. De jongeren liepen over auto’s en autoruiten werden ingeslagen.

Rond 14 uur vanmiddag zijn zo’n 2000 mensen samengekomen ter hoogte van de Stalingradlaan om te betogen tegen het conflict in Gaza. Ze tonen hun solidariteit met de Palestijn en protesteren tegen Israël. Ze veroordelen de aanhoudende bombardementen en het grondoffensief van het Israëlische leger in de Gazastrook. Ze willen dat er einde aan komt, niet alleen aan het geweld maar ook aan de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden.

“Er is geen beweging of organisatie die opgeroepen heeft tot deze betoging”, zegt Nordine Saïdi, één van de initiatiefnemers. “Dit is een betoging van burgers, die zich verzetten tegen de agressie van het Israëlische leger, dat kinderen doodt, scholen, ziekenhuizen, moskeeën, universiteiten, waterputten en landbouwgronden vernielt.”

Ook in Londen zijn veel mensen op straat gekomen om tegen het geweld in Gaza te betogen. Daar is voorlopig geen sprake van rellen:

 

Bekijk meer video's van vtmnieuws op