Hitte verstoort treinverkeer

Als gevolg van een wisselstoring in de regio Aalter zijn de treinen tussen Brugge en Gent een tijd omgeleid via Lichtervelde. Voor de reizigers kwam de storing neer op een gemiddelde rittijdverlenging van twintig minuten. Dat meldt de NMBS in een persbericht.

Ook elders op het spoornet deden zich vrijdag problemen voor. "In de regio van Denderleeuw beschadigde een trein de bovenleiding waardoor treinverkeer van de snelle lijn 50a naar de lijn 89 niet mogelijk is. Deze treinen werden omgeleid via Gent wat voor de reizigers een rittijdverlenging betekende van ongeveer dertig minuten", aldus de NMBS.

Door de bovenleidingbreuk in Denderleeuw kwamen verschillende treinen vast te staan. Reizigers van een eerste trein werden te voet naar het station van Denderleeuw begeleid en reizigers van een tweede trein werden naar het station van Liedekerke geëvacueerd. Op de twee treinen zaten zowat 500 mensen. Er is water voor hen voorzien en uit voorzorg zijn ook de hulpdiensten ter plaatse.

Verschillende wissels op het net krijgen problemen door de hitte. "We proberen zoveel mogelijk preventief op te treden", klinkt het bij de spoorinfrastructuurbeheerder. "We hebben verschillende mensen stand-by. Er zal vannacht gewerkt worden om het probleem met de bovenleiding in Denderleeuw tegen zaterdag opgelost te krijgen." Het hitteplan van Infrabel was vrijdag van kracht.