Jong sp.a houdt fuif op zigeunerterrein

De Jongsocialisten kanten zich expliciet tegen de actie van de Landense sp.a-burgemeester Gino Debroux. Ze organiseren morgen een fuif op het terrein waar hij probeerde om met luide muziek een groep zigeuners te verjagen. “De actie is niet overlegd met de partijtop, maar zij zijn morgen wel welkom”, vertelt initiatiefnemer Aaron Ooms aan VTM NIEUWS.

De actie is aangekondigd via Facebook, waar geprobeerd zoveel mogelijk feestvierders te mobiliseren.  “De prominenten in onze partij zullen hier waarschijnlijk niet tevreden mee  zijn, omdat we het probleem zo duidelijk in the picture zetten”, vertelt Ooms. “Maar wat vandaag in Landen is gebeurd, kan absoluut niet. Niemand mag op deze manier mensen behandelen.”

“Bovendien toont dit aan hoeveel nood er is aan een Vlaams beleid voor woonwagenbewoners, zodat we dit probleem niet elke zomer moeten oplossen.”

De #Tomorrowlanden-fuif begint morgen om 17u30. Er wordt wel nog druk gezocht naar een dj. “Eén ding is zeker: aan dj Jos vragen we het niet.”