Landen mag Sabam-rekening verwachten

De Landense burgemeester mag zich verwachten aan een rekening van auteursrechtenvereniging Sabam. Dat laat Sabam fijntjes weten via Twitter aan een heleboel mensen die die vraag stelden. 

"Wij hebben geen aanvraag ontvangen", klinkt het op Twitter. "We zullen dan ook contact opnemen met de gemeente omtrent de verschuldigde auteursrechten." 

Storm van protest

Gino Debroux, de sp.a-burgemeester van Landen, haalde zich de ontsteltenis van collega-politici en de sociale media op de nek door een groep zigeuners te verjagen met luide muziek. Vanmorgen liet hij een dj komen naar het industrieterrein waar de groep zich had gesetteld. Iets na de middag werd de muziek uiteindelijk uitgezet en bereikten politie en zigeuners een akkoord. Morgen zullen ze het plein verlaten. 

Wie op een publiek toegankelijke plaats auteursrechtelijk beschermde muziek speelt, moet dat normaal gezien op voorhand aangeven bij SABAM en moet daar achteraf voor betalen. De stad Landen heeft dat in dit geval niet gedaan en zal dus een rekening in de bus krijgen.