Politie onderhandelt met zigeuners

De lokale politie van de zone Landen/Linter/Zoutleeuw onderhandelt opnieuw met de groep zigeuners die sinds zondagavond verblijven op het industrieterrein in Landen. Dat meldt de Landense burgemeester Gino Debroux (sp.a).

Nadat de groep zigeuners een afspraak met de stad Landen verbrak, zag burgemeester Debroux geen andere oplossing dan luide muziek in te zetten om de zigeuners te verjagen. Hij huurde een lokale DJ in en liet een muziekinstallatie van 14.400 watt aanrukken. "De muziek heeft woensdagochtend ook effectief gespeeld maar intussen wordt er opnieuw onderhandeld", zegt burgemeester Debroux. "De politie wordt daarin bijgestaan door iemand van het Provinciaal Integratiecentrum. De zigeuners zouden zich nu toch bereid tonen om te vertrekken. Als dat klopt en ze uit eigen beweging vertrekken, zal de muziek natuurlijk niet verder ingezet worden. Ik hoop dat er rond de middag duidelijkheid is."

Korpschef van de lokale politie, Chris Simons, begrijpt de hele heisa niet. "Er wordt echt wel overdreven. De muziek stond op de achtergrond op, en nu zullen de gesprekken weer opgestart worden."