Sp.a vindt plan Landen "slecht idee"

Het initiatief van de stad Landen, waar Gino Debroux (sp.a) burgemeester is, om zigeuners weg te jagen met luide schlagermuziek, kan op sociale media op heel wat kritiek rekenen. Opvallend: ook vanuit de eigen sp.a wordt het initiatief veroordeeld. 

De Gentse socialistische politica Freya Van den Bossche liet via Twitter weten dat ze het initiatief niet kunnen vond. "Niet ok, wat in Landen gebeurt. Écht niet ok", schrijft ze. Haar tweet werd ook al geretweet door onder meer uittredend staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez, ook al sp.a. 

Sp.a-top verkiest "onderhandelde oplossing"

Ook sp.a-voorzitter Bruno Tobback laat via het Twitterkanaal van de partij weten dat hij het plan van Debroux niet verstandig vindt. "Ik begrijp de moeilijke situatie", zegt hij, "maar ik verkies de onderhandelde oplossing."

Het initiatief van burgemeester Debroux is uiteraard het mikpunt van spot, maar ook van verontwaardiging. En heel wat mensen beginnen ook spontaan te gokken welke muziek 'DJ Jos' zal draaien om de woonwagenbewoners weg te jagen. 

Foto: ROB Televisie