Antwerpse betoging steunt Palestijnen

In Antwerpen hebben gisteravond honderden mensen geprotesteerd tegen het geweld in de Gazastrook. Ze willen daarmee hun steun betuigen aan het Palestijnse volk. Volgens de organisatoren waren er ongeveer zevenhonderd mensen, de politie houdt het op vijfhonderd.

De voorbije week werd er via sociale media opgeroepen om massaal deel te nemen aan de pro-Palestijnse manifestatie. Zowat 2.400 mensen gaven aan aanwezig te zullen zijn, maar uiteindelijk daagden er een pak minder op. Wie wel deelnam, scandeerde leuzen als ‘Free Palestine’ en zwaaide met Palestijnse vlaggen. “Veel moslims trekken zich de Palestijnse zaak aan. Israël gebruikt de omgebrachte tieners als voorwendsel om Gaza aan te vallen, terwijl het nog niet eens zeker is dat het om een Palestijnse daad gaat”, vertelt initiatiefnemer Karim Hassoun.

De manifestatie verliep volgens de politie zonder noemenswaardige incidenten. Na afloop was er wel een klein opstootje toen de politie iemand wilde controleren, maar er niemand gearresteerd.