Politie moet pedofiel weer in dienst nemen

De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene moet een inspecteur "in principe" weer in dienst nemen die veroordeeld werd voor zedenfeiten met minderjarigen. De Raad van State heeft zijn ontslag nietig verklaard omdat enkele leden van het politiecollege dat oordeelde over zijn ontslag voldoende Nederlands konden, schrijft Het Nieuwsblad.

De betrokken inspecteur werd begin 2012 veroordeeld tot een jaar gevangenis en 550 euro boete. Enkele maanden later werd hij ook ontslagen, nadat de tuchtraad had geoordeeld dat zijn ontslag gerechtvaardigd was gezien de ernst van de feiten. De man trok echter naar de Raad van State en kreeg daar gelijk.

Het politiecollege in Brussel is in principe tweetalig, maar onder meer de burgemeester sprak onvoldoende Nederlands om de verklaringen van de man te verstaan, verduidelijkt advocate Virginie Cottyn. In principe moet de politie hem nu weer aan de slag laten gaan als agent en moeten ze ook zijn loon terugbetalen. De Brusselse politie zou echter een nieuwe tuchtprocedure plannen. Zelf vond de man intussen ander werk.