Passagiers uren vast in vliegtuig Oostende

Op de luchthaven van Oostende heeft een vliegtuig van Jet Airways met aan boord 304 passagiers bijna vijf uur lang aan de grond gestaan. De passagiers mochten al die tijd het vliegtuig niet verlaten. Het vliegtuig moest normaal landen in Zaventem, maar door de dichte mist daar wilde de piloot dat niet doen.

Opvallend is dat Brussels Airport de piloot wel de toestemming gaf om te landen, maar dat hij dat zelf niet wilde doen. Hij landde daarom in Oostende, om pas rond 13u30 opnieuw richting Zaventem te vliegen.

Waarom de passagiers niet mochten uitstappen in Oostende, wordt niet officieel meegedeel. Maar één van de passagiers is via via wel aan wat informatie geraakt. “Aan boord zaten namelijk vooral Indiërs, die geen visum hadden voor ons land en daardoor niet mochten uitstappen”, vertelt ze aan VTM NIEUWS.

“We kregen trouwens pas na vijf uur een halve beker water of fruitsap, samen met een Luikse wafel.”

Bij Jet Airways bevestigen ze het incident. Ze geven ook toe dat er in Oostende moest worden gewacht op een nieuwe crew. “Dat is een standaard procedure”, klinkt het in een mededeling.