De Lijn excuseert zich voor brief

De Lijn heeft zich op Facebook verontschuldigd voor de brief die ze naar de ouders van een verkeersslachtoffer verstuurden. De Lijn stuurde een boete naar de nabestaanden van een verongelukte 29-jarige man. De man kwam vijf maanden geleden om het leven in een auto-ongeval en daardoor moest de bus van De Lijn omrijden. De directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot zette een open brief online om tegemoet te komen aan de vele negatieve reacties die De Lijn kreeg.

Kesteloot zegt dat hij niet op de hoogte was van het overlijden van het slachtoffer en dat ze de brief niet hadden moeten sturen. Ondertussen heeft de directeur-generaal contact opgenomen met de familie om zich persoonlijk te verontschuldigen. Om pijnlijke uitschuivers in de toekomst te vermijden, belooft De Lijn de communicatie bij te sturen. Daarvoor zullen zal De Lijn ook advies vragen aan de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen en Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen.

Kesteloot zegt ook nog dit: “We hebben lessen getrokken uit dit incident en zullen het mogelijke en nodige doen om dit voortaan te voorkomen.”