Coucke miljardair nog voor hij 50 is

Of het zal lukken om Omega Pharma te verkopen, blijft afwachten. Maar Marc Coucke heeft de opdracht gegeven aan een Amerikaanse zakenbank, die van aanpakken weet. Omega Pharma boekte grote commerciële successen als producent van geneesmiddelen zonder voorschrift.

Volgens financieel expert Paul D’Hoore kunnen we echter niet spreken van echte geneesmiddelen. Omega Pharma verkoopt producten zoals vitaminepillen, shampoo en zwangerschapstesten, die verkrijgbaar zijn bij de apotheker. Daar let de consument veel minder op de prijs dan in de supermarkt. Omega Pharma profiteert daardoor van hoge winstmarges. Dat is volgens Paul D’Hoore het grote commerciële geheim van Omega Pharma.

De economische crisis van 2008 en de eurocrisis van 2011 zijn intussen gaan liggen, de aandelen stijgen weer en bedrijven zijn weer bereid om overnames te doen. Marc Coucke smeedt het ijzer terwijl het heet is en verkoopt zijn bedrijf op een bloeimoment. Dat hij er zelf beter van zal worden, staat vast. Hij bezit iets minder dan de helft van de aandelen en als de verkoop doorgaat, zal Coucke nog voor zijn vijftigste verjaardag miljardair zijn.

Of hij het bedrijf zal verlaten, hangt af van de overnemer. Rentenieren zal hij in ieder geval niet doen. Volgens Paul D’Hoore is het zo goed als zeker dat hij opnieuw zal investeren.