Wat loopt er mis met de achtbanen?

Pretparkbezoekers die van plan waren een ritje in een achtbaan te maken, denken beter nog even na voor ze instappen. Afgelopen dagen waren er meerdere incidenten, onder andere in Bobbejaanland.

Het meest dramatische ongeval gebeurde gisteren in het Spaanse Benidorm. Daar werd een 18-jarige jongeman uit een achtbaan geslingerd toen die een looping maakte. De jongen, volgens verschillende media een Brit, liep verschillende breuken en zware verwondingen op aan het hoofd. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis.

Ook in de VS was er een probleem met een achtbaan. In het pretpark Six Flags in Valencia, bij Los Angeles, ontspoorde een van karretjes toen het over een tak op de sporen reed. Gelukkig bleef een deel van het karretje hangen, waardoor de 22 inzittenden niet naar beneden vielen. Vier mensen raakten lichtgewond.

En afgelopen weekend liep de achtbaan Typhoon in Bobbejaanland vast. Zeven mensen moesten worden bevrijd. Het is al het tweede incident met de attractie in Bobbejaanland. Op 28 juni bleef het treintje ook al eens steken, toen op het hoogste punt van de attractie.

Bekijk ook: Achtbaan Six Flags ontspoort