Coucke: “(Nog) geen verkoop van Omega”

Er is de eerste maanden dan toch geen verkoop van het farmaceutisch bedrijf Omega Pharma te verwachten. Dat schrijft stichter en CEO Marc Coucke op Twitter. Eerder op de avond had het financiële persagentschap Bloomberg laten weten dat Omega Pharma de mogelijkheden van een verkoop onderzoekt. "Gerucht over Omega is voorbarig/eenzijdig", schrijft Coucke. "Business draait super, omgeving verandert razendsnel, dan moet je pistes onderzoeken. Daarom kijken we samen met Waterland (investeringsfonds, red.) hoe Omega Pharma nog sterker kan staan in de toekomst! Er is nog zoveel op te bouwen."

Coucke besluit: "volgende maanden niks te verwachten, en we blijven proberen topbeslissingen nemen voor Omega Pharma, zoals reeds 27 jaar."

Een verkoop van het farmabedrijf, gespecialiseerd in allerlei vrij verkrijgbare producten, zou Coucke meer dan vier miljard dollar (2,9 miljard euro) kunnen opbrengen. Volgens de bronnen van Bloomberg werkt Omega Pharma voor de verkoop samen met Morgan Stanley. Diezelfde bronnen lieten weten dat de gesprekken nog deze week kunnen starten.

 

 

Bekijk meer video's op