1 werknemer op 4 voelt zich ongelukkig

Eén werknemer op de vier is ronduit ongelukkig met en op het werk. Dat blijkt uit een rondvraag in opdracht van uitzendketen Tempo-Team. Een boeiende job zorgt voor gelukkige werknemers, een gebrek aan erkenning voor ongelukkige werknemers, klinkt het.

Tempo-Team liet bij achthonderd werknemers peilen naar hun geluk met en op het werk. De gemiddelde geluksscore bedraagt 7,3 op 10. De Belgische werknemers zijn dus "redelijk gelukkig" met en op het werk, klinkt het bij Tempo-Team. Maar één op de vier is ronduit ongelukkig, en één op de drie is echt gelukkig op en met het werk.

Maken gelukkig: een boeiende job, toffe collega's en voldoende autonomie, aldus de peiling. Een gebrek aan appreciatie, hoge werkdruk en slechte werksfeer zijn dan weer ingrediënten voor ongelukkige werknemers. "Een boeiende en maatschappelijk relevante job die voldoende autonomie biedt, maakt gelukkig", aldus Tempo-Team. "Gelukkige werknemers hechten dan ook opvallend meer belang aan inhoudelijk interessante jobs, terwijl minder gelukkige werknemers vooral kiezen voor een job met werkzekerheid en dicht bij huis."

Ook managementstijl speelt een rol. Van wie ongelukkig is, geeft één op twee aan dat meer erkenning door het management hen gelukkiger zou maken.