1 op de 3 vrouwen masturbeert nooit

Masturbatie is allang geen taboe meer. De meerderheid van de Vlamingen doet het wel: van af en toe een keer tot regelmatig en zelfs dagelijks. Maar toch opvallend: 34,4 procent van de Vlaamse vrouwen masturbeert nooit. Bij de mannen is het maar 13,8 procent die nooit een keer masturbeert. Dat blijkt allemaal uit de Seksenquête 2017 van Telefacts.

Julie Colpaert spreekt dinsdag in Telefacts: De Seksenquête 2017 met verschillende Vlamingen - een mix van koppels, singles, vrouwen en mannen - over hun seksleven en het gebruik van seksspeeltjes.

Van de Vlamingen die al wel eens masturberen, gebruikt 66% daarvoor nooit hulpmiddelen. Terwijl 33 procent, of één op de drie, er al wel eens een speeltje durft bij te nemen. En wat gebruiken ze dan? Van de vrouwen die hun toevlucht nemen tot een speeltje kiest bijna 90% resoluut voor een vibrator. Mannen zijn dan weer meer te vinden voor porno en sekssites (47,7 procent gebruikt sekssites als hulpmiddel).

Technologie in de slaapkamer
In de derde aflevering van ‘Telefacts: De Seksenquête 2017’ bekijken we hoe technologie ons seksleven is binnengeslopen. En vooral: hoe zullen we seks beleven in de toekomst? Het hoeft geen verrassing te zijn, Japan staat ver op het vlak van vernieuwende seksspeeltjes. Deze jonge kerel ontwikkelde een speeltje waarbij je een zelfgekozen animatiefiguurtje kan bevredigen in een virtuele realiteit.

De interviews met Vlamingen en de volledige reportage zie je vanavond om 21.45 uur in Telefacts: De Seksenquête 2017.