1 dode bij ontploffing ArcelorMittal

Bij een ontploffing bij staalreus ArcelorMittal in de Gentse haven is één dode gevallen en raakten twee personen zwaargewond. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Even was er sprake van vermisten, maar die zijn allemaal terecht. Het medisch interventieplan was even van kracht, maar is intussen opgeheven

Een benzoltank is vanmiddag ontploft op de site van ArcelorMittal in de haven van Gent. "De ontploffing deed zich voor rond 15 uur in de cokesafdeling van de fabriek", zegt Sam Gydé, van de brandweerzone centrum aan VTM NIEUWS. Een aantal arbeiders was bezig met het overtanken van benzeen, toen er iets fout ging met een filter. De arbeiders bevonden zich op het moment van de ontploffing op de tank.

Vermisten
Een iemand kwam om bij de ontploffing, twee mensen raakten zwaargewond. Vlak na de ontploffing waren een aantal mensen vermist, maar die zijn intussen allemaal terecht.

Door de explosies kwamen er cokesgassen vrij, maar er werden geen concentraties van giftige stoffen gemeten in de omgeving. "Voor de omgeving was er geen enkel gevaar", benadrukt Gents burgemeester Daniël Termont (sp.a).

Medisch interventieplan
De schade is groot en het medisch interventieplan werd een tijdlang afgekondigd. De brandweer onderzoekt momenteel ook de stabiliteit van het gebouw waar de ontploffing plaatsvond. De oorzaak van de ontploffing ligt vermoedelijk bij een kortsluiting van een filter.