Tienkoppig Anderlecht wint bij Club Brugge

Club Brugge heeft zondag op de zevende speeldag in Play-off I met 0-1 verloren van Anderlecht, dat meer dan een helft met 10 man moest spelen. Blauw-zwart ziet paars-wit in de stand naast zich opduiken.

In het Jan Breydelstadion serveerden Club Brugge en uittredend kampioen Anderlecht in de eerste helft flauwe kost. Toch was er acht minuten voor rust enige opwinding. Anderlecht-spits Mitrovic kreeg een rode kaart nadat hij Engels met het hoofd een duw verkocht.

De ploeg van Michel Preud'homme probeerde na de pauze het numerieke overwicht in doelpunten om te zetten. In de 68e minuut strandde een botsende bal van Lestienne op de lat. Na een vrije trap besloot Duarte op Anderlecht-doelman Proto. Paars-wit probeerde tegen te prikken via een ontketende Kouyaté, maar doelman Ryan kwam gepast uit.

De aanvallen van Club Brugge verliepen te chaotisch, waardoor de West-Vlamingen uiteindelijk nog het deksel op de neus kregen. Vijf minuten voor affluiten zette Bruno voor en klopte Meunier zijn eigen doelman, waardoor de blauw-zwarte supporters op hun honger bleven zitten.