Resultaten flitsmarathon bekend

Tijdens de 24 uur durende flitsmarathon hebben de lokale en federale politie samen in totaal 15.615 autobestuurders geflitst met mobiele camera’s. In totaal werden 398.485 voertuigen gecontroleerd.

Er was veel te doen rond de flitsmarathon, waarbij mensen vooraf zelf flitsplaatsen konden melden. De politie zette met meer dan 700 manschappen en ruim 500 mobiele camera’s gedurende 24 uur zwaar in.

Uiteindelijk werden 398.485 voertuigen gecontroleerd door middel van mobiele radartoestellen. 15.615 automobilisten werden daarbij betrapt op overdreven snelheid, 72 verloren hun rijbewijs.

"Sensibiliserend effect"

Volgens de politie had de actie een groot sensibiliseringseffect.  “Wellicht heeft iedereen gemerkt dat tijdens de flitsmarathon heel wat bestuurders zich aan de snelheidsbeperking hielden. Zo voelen bestuurders aan dat het aangenamer en vooral veiliger rijden is wanneer iedereen zich aan de snelheidsbeperking houdt. Hopelijk is dit een stimulans om, ook buiten de flitsmarathon, de snelheidsbeperkingen te respecteren”, zo klinkt het bij de politie.

"We zijn alvast heel tevreden met de aandacht rond de snelheidsproblematiek en hopen hiermee het aantal slachtoffers terug te dringen’’, aldus Michaël Jonniaux, directeur van de federale Wegpolitie.