Standard sleept Ruytinx voor rechter

Voetbalclub Standard sleept Bjorn Ruytinx van Oud Heverlee Leuven voor de rechter wegens “agressie met voorbedachten rade” tegen Mehdi Carcela. Standard eist een schadevergoeding, voor de zware tackle van Ruytinx op Carcela.

“Wat betreft de actie en de houding van de heer Ruytinx, geloven wij dat het geen ongeluk was, maar wel een bewuste aanval”, legt het bestuur van Standard uit in een brief op hun website. “Zulke weloverwogen daad met voorbedachten rade, kan juridisch worden gekwalificeerd als een misdrijf.”

 Standard start daarom een burgerlijke procedure op tegen zowel Ruytinx als OH Leuven, om een vergoeding te krijgen voor de geleden schade. Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een strafrechtelijke procedure, waarbij Ruytinx een gevangenisstraf zou riskeren.

 

Bjorn Ruytinx ging op acht december zwaar door op enkel van Carcela in de competitiematch tegen Standard. Carcela reageerde daarop met een slag in het gezicht van Ruytinx. Zowel Ruytinx als Carcela kregen een schorsing van vier speeldagen, maar bij Ruytinx werd die straf vorige week herleid naar één speeldag.