Aflevering 3: Albert als man en vader

In de derde aflevering zoomt de documentaire in op Albert II als vader en zijn gezinsleven. Zo kondigde zijn zoon Filip in september 1999 zijn verloving aan met Mathilde D’Udekem D’Acoz. Dit kwam op een goed moment, aangezien het geen gemakkelijk jaar was voor de koning met de dioxinecrisis die internationale weerklank kreeg en zijn rugoperatie.

Het goede nieuws is echter van korte duur, wanneer enkele weken later een boek van Mario Daneels verschijnt over koningin Paola, met onder meer de vermelding van een buitenechtelijke dochter. De bom was gebarsten, Delphine Boël een feit. De huwelijkscrisis van Albert en Paola werd zo pijnlijk in herinnering gebracht. Hoe was koning Albert als vader en wat deed dat met prins Filip, prinses Astrid en prins Laurent? Had de koning er beter aan gedaan Delphine te erkennen? En hoe kon de relatie met prins Laurent zo fout lopen?

In deze aflevering komen deze bevoorrechte getuigen aan het woord: Jean-Luc Dehaene (oud-premier), Mark Van de Wijngaert (historicus), Mario Daneels (biograaf Paola en Laurent), Yves Leterme (oud-premier) en Luc Vanderkelen (politiek commentator).