De Wever: "Confederalisme voorbereiden in 2013"

De N-VA wil 2013 gebruiken om het confederalisme voor te bereiden dat de partij na de verkiezingen van 2014 wil realiseren. Dat heeft partijvoorzitter Bart De Wever gezegd op het nieuwjaarsfeest van de N-VA in Antwerpen. De Wever haalde ook zwaar uit naar de christelijke arbeidersbeweging ACW, omdat die de Arco-spaarders meegesleurd heeft in de val van Dexia.

De uithaal naar het ACW kwam er niet zomaar. Voor de aanvang van het feest protesteerde de christelijke bediendebond voor de deur tegen het economisch programma van de N-VA. Dat programma zou te weinig oog hebben voor kwetsbare mensen. Die kritiek klopt niet, zei De Wever. "Koeken bakken en dan de koek verdelen, dat is het beleid dat de N-VA wil, maar wat Di Rupo en de PS blokkeren. Er valt geen koek te verdelen als je de bakker wegjaagt."

De N-VA wil in 2014 de omslag maken naar het confederalisme en zal daarvoor in 2013 haar aanbod aan de kiezer uitwerken. "2013 is het ideale jaar om ermee aan de slag te gaan. Want wat krijg je als je de cijfers van 2013 door elkaar gooit? Juist, 1302."