Dossier Kasteelmoord

Gyselbrecht vannacht met spoed afgevoerd

Peter Gyselbrecht, de zoon van hoofdverdachte André Gyselbrecht, is vannacht na zijn arrestatie met een ziekenwagen naar spoed overgebracht met hartritmestoornissen. Dat verneemt VTM NIEUWS. Gyselbrecht zou volledig gekraakt zijn.

Vanmorgen, net voor de raadkamer van start ging, raakte bekend dat Peter Gyselbrecht gisteravond opnieuw werd opgepakt in verband met de afgetapte telefoongesprekken die hij aan de VRT had bezorgd. Stukken uit een gerechtelijk dossier lekken, is immers strafbaar.

Hartritmestoornissen
Rond 21 uur werd Gyselbrecht beroofd van zijn vrijheid. Speurders waren toen al aan een huiszoeking begonnen, terwijl hij niet thuis was. Dat verneemt VTM NIEUWS uit goede bron. Tot 3 uur vannacht werd hij ondervraagd en daarna is hij volledig gekraakt. Daarop is hij met een ziekenwagen naar spoed overgebracht met hartritmestoornissen. Vanmorgen was hij toch op de zitting van de raadkamer aanwezig. 

Vandaag moet hij hoe dan ook nog voor de onderzoeksrechter komen die over zijn aanhouding oordeelt. Die beslissing moet rond 21 uur vallen.

Pas donderdag uitspraak
De raadkamer van Brugge startte vandaag in verband met een uitspraak over de doorverwijzing van vijf verdachten in het dossier van de Kasteelmoord voor de moord op Stijn Saelens. Die beslissing komt er pas donderdag om 11 uur. De raadkamer zal dan dus beslissen wie daarover moet oordelen, een volksjury in het hof van assisen of professionele rechters in de correctionele rechtbank.

Bekijk ook: