Reynders roept Russische ambassadeur op matje

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) roept de Russische ambassadeur op het matje na de beschuldigingen over de Belgische aanval in Aleppo. Dat heeft de minister zelf meegedeeld.

Alexander Tokovinin, de ambassadeur van Rusland in ons land, wordt bij Buitenlandse Zaken verwacht om het Belgische ongenoegen kenbaar te maken over de Russische aantijgingen dat Belgische gevechtsvliegtuigen betrokken zijn bij een bombardement in Aleppo in Syrië. Minstens zes burgers lieten daarbij het leven. Didier Reynders wil nu zijn ongenoegen daarover formeel uiten bij de Russische ambassadeur.

Volgens Rusland waren er geen Russische of Syrische vliegtuigen in de zone rond Hassadjek in Aleppo, maar werden er wel twee Belgische F-16's gedetecteerd.

Ontkenning
Minister van Defensie Steven Vandeput ontkent de feiten formeel. "Normaal gezien reageren we niet, maar dit is zo frappant dat het nu wel willen doen", zegt minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) aan VTM NIEUWS. "We ontkennen deze informatie formeel. De laatste drie dagen heeft België niet geopereerd boven deze regio. Dit is een typische manier van Rusland om de internationale coalitie uit elkaar te halen", klinkt het.

Bekijk ook: