Faillissement dreigt voor MS Mode

Kledingwinkelketen MS Mode gaat het faillissement aanvragen in België. Dat meldt het bedrijf. Het is wel niet uitgesloten dat de winkelketen "in aangepaste vorm in België aanwezig blijft", meldt het bedrijf. Bij MS Mode werken 220 mensen.

De modeketen zat al langer in slechte papieren. Deze zomer vroeg de Nederlandse tak nog het faillisement aan. Een week geleden raakte dan bekend dat de winkels in thuisland Nederland en enkele andere landen een doorstart voorbereiden.

De Belgische activiteiten zijn geen onderdeel van die doorstart. "Dit noodzaakt de raad van bestuur van MS Mode België NV om eerstdaags het faillissement aan te vragen in België." Het is niet uitgesloten dat de winkelketen "in aangepaste vorm in België aanwezig blijft".

In totaal 220 jobs
MS Mode richt zich op vrouwen met grotere maten, van maat 40 tot en met 54. In zijn communicatie omschrijft het bedrijf zijn doelgroep als de "curvy lady", en zijn missie als "de welgevormde vrouw in de spotlight zetten met fashion voor een betaalbare prijs". Volgens de woordvoerder heeft het bedrijf 46 winkels in België en gaat het om 220 jobs in totaal. Ook de website en webshop zijn "wegens omstandigheden" offline.

Het management is voorlopig karig met verdere informatie. Het wil eerst overleggen met de curatoren.

Alweer banen weg
De aankondiging van MS Mode is al de derde Belgische ontslagronde die vandaag bekend raakte. Eerder op de dag meldde Douwe Egberts dat het zijn fabriek in Grimbergen wil sluiten. Multinational Haliburton is dan weer van plan zijn vestiging in Drogenbos te sluiten.