Dit zijn dit jaar dé gekste records

Ieder jaar is het weer reikhalzend uitkijken naar het nieuwste Guinness Book of Records, waarin jaarlijks de kersverse wereldrecords worden gebundeld. En net zoals bij vorige edities is het ook dít jaar met momenten gek opkijken.

Het Guinness Book of Records van 2017 kan je nu al in de winkel terugvinden en bundelt de wereldrecords van eind 2015 tot nu. De jongste vrouw met een volle baard, de langste huiskat en een lama die de hoogste sprong heeft gemaakt: het zijn maar drie markante voorbeelden van de wereldrecords die het afgelopen jaar gebroken zijn.

De grootste hond ter wereld
De titel van grootste teef ter wereld gaat naar Lizzy, die de naam van haar ras -Duitse dog of ‘The Great Dane’- alle eer aan doet. Lizzy meet rechtop maar liefst 96.41 centimeter, of de lengte van een kleuter van drie jaar.

Langste kat ter wereld
Kelsey Gill of Ryhill, in het Engelse graafschap West Yorkshire, mag zich dan weer de trotste eigenaar noemen van de langste kat ter wereld. Ludo meet maar liefst één meter en 18 centimeter. 

Om ter langst in brand
De 36-jarige stuntman Josef Toedtling brak dan weer drie records. Hij ging met de titel ‘het langst in brand staan’ aan de haal omdat zijn lichaam 5 minuten en 41 seconden in lichterlaaie stond. Daarnaast brak hij ook het wereldrecord ‘langste afstand meegesleurd worden door een paard terwijl men in brand staat’ en ‘langste afstand meegesleurd door voertuig terwijl men in brand staat’.

Vrouw met de langste baard
Harnaam Kaur heeft ook het Guinness Book of Records gehaald als vrouw met de langste baard. De 24-jarige vrouw uit Slough, in Engeland, heeft namelijk een baard die op sommige plekken zelfs 15 centimeter lang is. De vrouw heeft het polycystisch ovariumsyndroom, een hormonale aandoening die maakt dat ze overtollige haargroei heeft.

Hoogst springende lama
Ook lama Caspa uit Porthmadog, in Wales, ging met een titel aan de haal. Deze lama kan namelijk uitzonderlijk hoog springen, tot wel 1.2 meter hoog. Haar baasje kwam op het idee om de lama te trainen toen ze het dier naar hun hond zag kijken. “Ze bleek een echte diva te zijn”, zei haar baasje tegen de Guinness Book of Records.