Politie pakt zanger Chris Brown op

De Amerikaanse zanger Chris Brown is gisteren opgepakt omdat hij een vrouw zou hebben bedreigd met een dodelijk wapen. Dat meldt de politie van Los Angeles, nadat ze eerder op de dag de woning van Brown omsingelde en later ook doorzocht.

De bal ging aan het rollen na een noodoproep van een vrouw, die volgens verschillende Amerikaanse media verklaard zou hebben dat Brown een wapen op haar richtte. Volgens showbizzsite TMZ.com was de vrouw naar het huis van Brown gegaan voor een feest, en was het daar tot een ruzie gekomen tussen haar en een andere gast. Daarop zou Brown haar bevolen hebben het huis te verlaten en haar daarbij met een wapen hebben bedreigd, waarna de vrouw de politie alarmeerde.

Wat volgde was een politieoperatie die uren duurde. De agenten omsingelden het huis, maar Brown weigerde de politie binnen te laten zonder een huiszoekingsbevel. Dat liet hij ook weten via sociale media. In een inmiddels verwijderde videoboodschap op Instagram zegt hij: "Veel geluk. Wanneer jullie een huiszoekingsbevel of iets in die aard hebben, zullen jullie meteen naar boven lopen en zullen jullie niets zien, idioten. Ik ben het beu om met jullie te moeten omgaan." Uiteindelijk werd de zanger toch ingerekend.

Niet de eerste keer
Brown is geen onbekende voor de politiediensten. In 2009 moesten die al ingrijpen toen Brown zijn toenmalige vriendin Rihanna klappen verkocht had. In 2014 bracht hij enkele maanden door in de gevangenis voor mishandeling, en pas in maart van dit jaar was zijn proeftijd afgelopen. Hij is onlangs echter opnieuw aangeklaagd door een voormalige manager, die verklaarde dat Brown hem in het gezicht sloeg.