Twee Amerikaanse zwemmers opgepakt in Rio

Twee leden van het Amerikaanse olympisch zwemteam zijn gisteren op de luchthaven van Rio de Janeiro van hun vlucht naar huis geplukt. De politie verhinderde hen het land te verlaten en ze werden meegenomen voor ondervraging. Gunnar Bentz en Jack Conger maakten deel uit van de groep die samen met Ryan Lochte zondag zou zijn overvallen door "valse politieagenten".

Eerder had een rechter ook al beslist dat de paspoorten van James Feigen en Lochte moesten afgepakt worden. Lochte had net daarvoor al een vlucht kunnen nemen naar de VS.

Het gerecht wil de vier zwemmers ondervragen over hun verhaal dat ze overvallen zouden zijn op zondag door "gewapende agenten". Lochte en co hadden verteld dat ze na een avondje stappen in een taxi naar het olympisch dorp waren gekropen. Die taxi werd na even rijden door politieagenten aan de kant gezet, waarop de vier beroofd zouden zijn van hun portefeuille. Hun papieren en gsm's mochten ze echter houden.

Er zijn nu heel wat onregelmatigheden in het verhaal en intussen hebben de zwemmers toegegeven dat ze een deel van hun verhaal hebben verzonnen uit schrik voor sancties. Sporters die uitgaan tijdens de spelen, worden vaak gestraft door de sportfederaties.