Moslimgemeenschap roept op tot solidariteit

De Unie van Moskeeën van Charleroi veroordeelt de aanval met een machete tegen twee politieagentes met klem. Ze roept in een persbericht op tot solidariteit tegen het geweld.

"Dit is een walgelijke daad van een extreme wreedheid tegen de politie, die als missie heeft om de burgers te beschermen", aldus de Unie avond.  De moslimgemeenschap van Charleroi drukt ook haar uitzonderlijke medeleven uit voor de slachtoffers en spreekt haar steun uit voor de politieagentes tegen wie dit geweld gericht was. De Unie wenst de twee vrouwen bovendien veel moed toe, nadat ze "door hun heroïsche daad het leven van hun collega's hebben gered". De Unie van Moskeeën roept bovendien op tot "solidariteit van iedereen om het hoofd te bieden aan elke vorm van geweld".

Een 33-jarige Algerijn die illegaal in België verbleef viel gisteren twee agentes aan met een machete aan een controlepost aan het politiecommissariaat van Charleroi. De dader werd doodgeschoten, de twee slachtoffers raakten gewond, maar verkeren niet in levensgevaar. De aanval werd opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat.