't Is gebeurd: he caught 'em all

Nick Johnson is de eerste die alle 145 Pokémon heeft gevangen. De 28-jarige Amerikaan heeft er wel de hele wereld voor rondgereisd en zijn queeste komt nu (voorlopig) tot een eind. Twee weken geleden raakte bekend dat hij alle 142 Pokémon die in Amerika beschikbaar waren, had gevangen. Hij begon onmiddelijk aan zijn reis rond de wereld, op zoek naar de drie laatste.

Zijn reis bracht hem eerste naar Parijs, waar hij Mr. Mime ving, die enkel in Europa te vinden is. Na een omzwerving in Hong Kong waar hij Farfetch'd vond, moest hij voor zijn laatste Pokémon naar Australië. Kangaskhan, de Pokémon die op een kangoeroe lijkt, is in het populaire spel Pokémon Go enkel terug te vinden in Australië. De manier waarop hij zijn laatste Pokémon ving, voegt nog wat allure toe aan zijn zoektocht.

Op het laatste nippertje
Jonhson had van andere Pokémon Go-spelers tips over de locatie van Kangaskhan gekregen. Zoals wel vaker met zeldzame Pokémon zijn ze maar enkele minuten beschikbaar, waarna ze terug verdwijnen. Bij het horen van het nieuws over de locatie, sprong Johnson in een taxi. Op enkele honderden meters van de plaats kwam de taxi vast te zitten in een file. Hierop sprong Johnson uit de wagen en spurtte de laatste meters tot bij de Pokémon. Op het nippertje slaagde hij erin om Kangaskhan te vangen en zijn collectie van 145 Pokémon te vervolledigen.

De kenners onder jullie weten dat er nog zes Pokémons ontbreken van de originele 151 Pokémon. Die zijn op dit moment echter nog niet in het spel. De makers van Pokémon Go zullen die later nog in het spel brengen, dus voor Nick Johnson blijft het tot dan wachten om te zien waar zijn reis hem nog meer zal brengen. Tot dan kan hij zich de beste Poké-trainer ter wereld noemen.