Het wordt opnieuw (even) zomer!

Het wordt opnieuw even zomer! In de loop van de namiddag worden de opklaringen stilaan breder vanaf het westen. De maxima liggen rond 20 graden aan zee, gaan van 19 tot 22 graden in het centrum en van 17 tot 19 graden in de Ardennen. De wind waait eerst zwak tot matig uit het westen tot zuidwesten. Later wordt hij matig en ruimt dan naar het westen tot noordwesten. Dat laat het KMI weten.

Vanavond en komende nacht wordt het meestal droog en gedeeltelijk bewolkt. Op het einde van de nacht ontstaan er mogelijk lage wolken in de Ardennen. De minima liggen tussen 9 en 15 graden. De wind waait zwak tot matig en krimpt naar het zuidwesten.

Morgen is het vrij mooi met vooral aan zee veel zon, maar landinwaarts na de middag meer wolken. In het noordoosten is een lokale bui niet uit te sluiten. Het is zacht met maxima van 18 tot 20 graden in de Ardennen en 21 tot 22 graden elders. Er staat een zwakke tot soms matige westen- tot noordwestenwind.

Zondag en maandag krijgen we mooie zonnige perioden. Enkele wolkenvelden kunnen wel doordringen tot onze streken. De kans op neerslag blijft beperkt. De maxima liggen rond 25 graden. Vanaf dinsdag is het mooie weer voorbij en wordt het ook frisser.  Het KMI waarschuwt tot slot voor CO-intoxicatie.