Kleuter (5) kritiek na ongeval in Pervijze

Een kleuter van vijf is gisteravond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval in Pervijze, in West-Vlaanderen. Zijn vader slipte met zijn auto op de natte weg. Volgens het parket reed hij te snel en had hij bovendien te veel gedronken. Het kind zat samen met zijn broers op de neergeklapte achterbank, zonder gordel.

De 28-jarige man schatte in de Veurnestraat een bocht verkeerd in, verloor de controle over zijn stuur en belandde in de sloot. Op dat moment zaten zijn drie kinderen achteraan in de wagen. De achterbank was neergeklapt, de kinderen hadden dus geen gordel aan. Een van de kinderen, een jongetje van vijf jaar, werd uit de auto geslingerd en smakte met zijn hoofd op het asfalt. Hij werd met een schedelbreuk overgebracht naar het Universitair ziekenhuis van Gent. Zijn toestand is kritiek. Zijn ouders en broers raakten lichtgewond. 

Volgens de deskundige reed hun vader te snel op het natte wegdek. Bovendien legde hij een positieve ademtest af van 1,61 promille. Zijn rijbewijs werd meteen voor 15 dagen ingetrokken.