Snapchat wordt bijna volwaardige berichtendienst

Niet Instagram, maar het andere populaire sociale netwerk Snapchat heeft vannacht een grote make-over ondergaan. De app vernieuwde vernieuwde haar chatfunctie met allerlei nieuwe functies. Chat 2.0 biedt onder andere stickers en video- en audio-berichtjes. Hiermee bevindt Snapchat zich steeds meer in het vaarwater van Facebook Messenger.

Eerst was Snapchat enkel een app waarmee je foto’s naar elkaar kon doorsturen die dan na een tijdje verdwenen. Maar de app is intussen al erg geëvolueerd. In 2014 werd bijvoorbeeld “chat” gelanceerd. Daarmee konden Snapchat-gebruikers voor het eerst ook via tekst met elkaar communiceren. Nu komt Snapchat nog dichter in de buurt van andere messenger-apps zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Snapchat noemt de update “Chat 2.0”, om zo duidelijk te maken dat het hier om een flinke vernieuwing gaat. Dit zijn de grootste vernieuwingen:

  • Je kunt nu stickers toevoegen aan je gesprekken. Snapchat heeft meer dan 200 stickers beschikbaar gesteld die je via zoekwoorden kunt vinden.
  • Daarnaast kan je iets makkelijker een video- of audiogesprek starten. Je kan nu ook audioberichtjes achterlaten.
  • Daarnaast is het ook makkelijker om beelden uit de fotobibliotheek te gebruiken om vooraf genomen foto’s of video’s te sturen. Dit doe je door op het foto-icoontje te drukken.

Ook Stories krijgt een belangrijke update. Wanneer een story van een bepaald contactpersoon niet interessant is om naar te kijken, kan je naar links vegen om zo naar de story van een volgend contactpersoon te gaan. In tegenstelling tot de vorige versie van Snapchat, speelt Snapchat vanaf nu ook alle stories van contacten achter elkaar af. Met de terugknop of met een veeg naar beneden wordt het afspelen van stories onderbroken. Een beetje zoals zappen, dus. 

Lees ook: Trekt Instagram staart terug na kritiek?