Jeb Bush steunt senator Ted Cruz

De voormalige presidentskandidaat Jeb Bush heeft zijn steun uitgesproken voor partijgenoot en Texaanse senator Ted Cruz om Republikeins presidentskandidaat te worden. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Bush stapte vorige maand uit de race na tegenvallende resultaten in de eerste voorverkiezingen.

In een statement aan CNN noemt Jeb Bush, de broer van de Amerikaanse oud-president George W. Bush, zijn voormalige rivaal Cruz "een consistente conservatief met principes, die getoond heeft dat hij kiezers kan aantrekken en voorverkiezingen kan winnen, zoals hij dat gisteren heeft gedaan in Utah".

Favoriet
Bush herhaalde ook zijn afkeer tegenover Donald Trump, die momenteel de favoriet is om de Republikeinse kandidaat te worden. "In het belang van onze partij en ons land, we moeten initiatief nemen om de verdeeldheid en vulgariteit van Donald Trump in de politieke arena tegen te gaan. Anders verspelen we onze kans om de Democratische kandidaat en het gefaalde beleid van president Obama te verslaan", zegt Bush.

Foto: archief