Koning Filip voor het eerst peter

Koning Filip is voor de eerste keer peter geworden van een zevende zoon binnen een Belgisch gezin. Dat is het VTM-magazine 'Royalty' te weten gekomen. Het petekind is Haroun Mounadi, een jongen uit Anderlecht die op 14 janauri 2015 geboren werd.

Het is voor Filip zijn eerste sinds hij op de troon zit. Zijn 'petekind' heet Haroun en werd op 14 janauri 2015 geboren, binnen de familie Mounadi uit Anderlecht. Het gaat eigenlijk om een tweeling maar Haroun werd als eerste geboren en is dus officieel de zevende zoon in het gezin. Zijn tweelingbroer is het achtste kindje en werd dus geen petekind van Filip. Haroun kreeg al een eerste cadeau van zijn peter, de koning: een zilveren drinkbeker.

Niet-Belgisch gezin
Het is een traditie in het koningshuis dat de koning en koningin peter of meter worden van de zevende zoon of dochter van een Belgisch gezin, op voorwaarde dat het kind deel uitmaakt van een ononderbroken reeks van jongens of meisjes. Ze kunnen hun peterschap ook verlenen aan de zevende opeenvolgende zoon of dochter van een niet-Belgisch gezien dat al lange tijd in België woont. Het is een koninklijke gunst die niet automatisch verleend wordt.

Foto: Haroun staat uiterst links op de familiefoto