Egyptische peuter is toch geen moordenaar

De vierjarige peuter Ahmed Mansour die door een Egyptische militaire rechtbank tot levenslang werd veroordeeld voor moord, is per ongeluk aangeklaagd. Eigenlijk zocht de politie zijn vijftigjarige oom. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Abu-Bakr Abdel-Karim, op de Egyptische televisie.

In een televisieshow deed de vader van het kind zijn verhaal. Hierop belde de woordvoerder om te verklaren dat de veroordeling een vergissing was. Het kind was samen met 116 anderen veroordeeld voor het plegen van verschillende moorden, pogingen tot moord en het bedreigen van de veiligheidsdiensten. De feiten werden gepleegd toen hij 1 jaar oud was.

"Niet meer lastigvallen"
De advocaat van de jongen, Eid Sayed, zei op televisie dat er een fout was begaan bij het onderzoek. Er was een tip binnengekomen bij de politie dat iemand met de naam Ahmed Mansour in die straat woonde en dat die betrokken was bij het geweld. De politie dacht dat de vader de gezochte was waarop ze hem oppakten om hem vervolgens vier maanden op te sluiten. Maar nu blijkt het dus zijn oom te zijn, die nog gezocht wordt.

Advocaat Sayed zegt dat ze momenteel bezig zijn om een nieuw proces aan te vragen, om zo de naam van de jongen van de lijst met veroordeelden te schrappen. De woordvoerder reageerde dat de namen zullen worden aangepast en dat het kind niet meer zal worden lastiggevallen.

Bekijk hier de tv-show: