Coucke stort zich in nieuw avontuur

Marc Coucke staat op het punt twee pretparken in Durbuy in Wallonië over te nemen. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag. Doel van de stichter van Omega Pharma is een nieuwe speler te creëren die inzet op groen en duurzaam toerisme.

Coucke staat volgens de kranten op het punt twee concurrerende pretparken uit het Waalse toeristische stadje te laten samensmelten: La Petite Merveille en Durbuy Adventure. De onderhandelingen tussen de Vlaamse ondernemer en de twee betrokken bedrijven zitten in de laatste rechte lijn, zegt Joseph Charlier, de CEO van Durbuy Adventure.   

Perfect match
Carlier wil al enkele jaren uit het kapitaal van Durbuy Adventure stappen, maar vond geen gepaste kandidaat - onder meer Studio 100 kwam langs. "We hebben onze tijd genomen, want we wilden een overnemer met een sterk en ambitieus project. Dit is een droomopportuniteit", zegt hij.

Durbuy Adventure organiseert al twintig jaar sportieve activiteiten voor groepen, scholen en bedrijven en beschikt in Durbuy over huisvesting en een Gallisch dorp. Concurrent La Petite Merveille richt zich meer op groenklassen en avontuurlijk toerisme zoals kajakken, fietstrekkings, nachtelijke droppings, paintball en karabijnschieten.

Niet aan proefstuk toe
Durbuy is niet de eerste uitstap van Coucke over de taalgrens. De Vlaamse ondernemer investeerde in het Luikse beursgenoteerde Mithra Pharmaceuticals en in het ook in Vlaanderen populaire dierenpark Pairi Daiza van Eric Domb. Coucke investeerde ook in het biotechbedrijf MDxHealth (3,3 pct) en kocht een participatie in de Waals-Brabantse warmedrankenspecialist Fountain (7,4 pct). Via zijn sportvoedingsmerk Etixx is hij de nieuwe hoofdsponsor van basketbalploeg Castors Braine. Wat Coucke van de twee parken wil maken, is voorlopig nog ongeweten.