Dubai: zware brand in hotel, 16 gewonden

In het luxehotel 'The Address' in Dubai, bij het hoogste torengebouw van de wereld, de Burj Khalifa, woedt donderdag een enorme brand, zo heeft de politie gemeld. Rond de Burj Khalifa beginnen toeschouwers voor het nieuwjaarsvuurwerk toe te stromen. Iedereen die aanwezig was in het hotel is geëvacueerd, laat de politie weten.

Minstens zestien mensen zijn donderdag gewond geraakt bij de spectaculaire brand in een luxehotel in Dubai. Veertien van hen zijn lichtgewond, meldde de persdienst van de regering van het emiraat.

Het hotel is 302 meter hoog, waarvan 228 meter boven de grond en telt 63 verdiepingen. De brand woedt over bijna de hele lengte van het gebouw. Getuigen spreken over vallende brokstukken. Het winkelcentrum naast het hotel is ontruimd. Over de oorzaak of mogelijke slachtoffers is nog niets bekend. The Address Hotel telt 196 kamers en 626 appartementen. Het ligt vlakbij de immense Burj Khalifa, met bijna 830 meter het hoogste gebouw ter wereld. Daar zou net een groot vuurwerk afgestoken worden.