Twitter woest om nieuwe logo Clinton

Gisteren werd in heel de Verenigde Staten Rosa Parks herdacht, de zwarte vrouw die 60 jaar geleden haar plaats weigerde af te staan aan een blanke in de bus. Ook democratisch presidentskandidate Hillary Clinton stond even stil bij de daad van Parks. Ze lanceerde zelfs een speciaal logo op sociale media om Parks te herdenken. Maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

De afbeelding is een herwerkte versie van het logo waarmee Clinton al een tijd mee uitpakt op sociale media. Een blauwe letter H met een rode pijl die naar rechts wijst, maar voor de gelegenheid zit ook Rosa Parks in het logo. Op zich allemaal geen probleem, maar Twitteraars hebben het logo nu toch verkeerd opgevat. Zij zijn woedend omdat Parks afgebeeld lijkt te zijn achteraan in de bus. Het achterste deel van de bus was namelijk voorzien voor zwarten, terwijl het voorste deel van de bus gereserveerd was voor de blanken. Daarnaast zijn heel wat mensen misnoegd dat Clinton op die manier stemmen wil ronselen.

Op Twitter krijgt Hillary dan ook de volle lading. “Clinton eert Rosa Parks door haar opnieuw naar achter in de bus te zetten. Sterk!” en “Schandalig dat Clinton op die manier stemmen wil ronselen”, klinkt het op de sociale media.