Studente valt door dakkoepel

Een 21-jarige studente uit Bocholt is gisteravond even voor middernacht zwaar gewond geraakt toen ze door de dakkoepel van een studentenhuis in de Windmolenveldstraat in Leuven viel. Dat meldt de lokale politie van Leuven. De studente was op bezoek op het kot van een vriendin, samen met nog een aantal andere meisje. Het slachtoffer wilde op een gegeven moment een sigaret gaan roken en ging via de trap, langs de keuken naar de binnenkoer.

Na het roken ging ze echter niet via de trap terug naar boven, maar kroop in de plaats daarvan op het dak met de bedoeling om via het raam het kot terug binnen te gaan. Op dat moment liep het fout. Het meisje dacht dat ze door een plas liep, maar het bleek een dakkoepel te zijn. Ze viel een verdieping naar beneden en belandde op de vloer van de binnenkoer.

Haar vriendinnen hoorden haar schreeuwen en belden onmiddellijk de hulpdiensten. De ambulance en de MUG kwamen ter plaatse. Het meisje werd zwaar gewond overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Ze was niet in levensgevaar. De politie verwittigde de ouders van het meisje.

Foto: archief