Loos bomalarm in Korbeek-Lo

Het bomalarm in het Carrefour-warenhuis aan de Vlinderlaan in de Bierbeekse deelgemeente Korbeek-Lo is opgeheven. Bij de zoekactie in het warenhuis en de andere winkels op de Vlindersite zijn geen explosieven of andere verdachte spullen gevonden. Dat melden Baptiste van Outryve, woordvoerder van de warenhuisketen, en commissaris Herman Vercoutter, korpschef van de politiezone Bierbeek/Boutersem/Holsbeek/Lubbeek. 

Rond 15.30 uur werd aan de ingang van het Carrefour-warenhuis een bericht aangetroffen waarin gemeld werd dat er een bom in het warenhuis lag. De directie van het warenhuis verwittigde onmiddellijk de politie en daarop werd besloten alle winkels op de Vlindersite, aan de Vlinderlaan, te ontruimen. Het ging naast het Carrefour-warenhuis onder meer om een Brico-winkel, een Krëfel en een Leonidas-vestiging. Volgens de politie verliep die evacuatie probleemloos en waren er geen incidenten. De politie doorzocht daarop de hele site met behulp van een explosievenhond maar vond geen explosieven of andere verdachte spullen, waarna de hele site werd vrijgegeven.

De politie heeft het bericht met de bommelding in beslag genomen en een sporenonderzoek uitgevoerd om de afzender te identificeren.