Klopjacht na aanval in Dallas is voorbij

In de Amerikaanse stad Dallas is een einde gekomen aan de klopjacht op de man die er vannacht het politiekantoor heeft aangevallen. Een scherpschutter heeft de dader neergeschoten. Zijn wagen, waarin hij explosieven zou hebben verborgen, is door de politie opgeblazen. Bij de actie is geen enkele agent gewond geraakt.

De man reed kort na middernacht met zijn wagen in op een politie-auto, waarna een vuurgevecht ontstond. Met een semi-automatisch wapen zou hij ook een reeks schoten hebben gelost in de richting van het politiekantoor. Volgens de politiechef had de man het doel agenten te doden.

De man wist met zijn wagen te vluchten, maar moest zich niet veel later al schuilhouden op de parking van een fastfoodrestaurant. Daar zou hij nog onderhandeld hebben met de politie, maar toen dat contact werd verbroken, is de man doodgeschoten.

Het duurde nog een hele tijd vooraleer de politie ook zeker wist dat hij dood was. De man zou namelijk explosieven in zijn wagen hebben verstopt, waardoor de politie eerst een robot moest sturen om zeker te zijn dat alles veilig was. Uiteindelijk werd besloten om de wagen op te blazen.

De politie gaat ervan uit dat de man alleen heeft gehandeld. Over zijn identiteit is nog weinig bekend. Ook over zijn motief is voorlopig niets geweten. Volgens de eerste informatie zou hij geen contact hebben gehad met een terroristische groepering.