Ongeval op terras eist zware tol

Een zwaar verkeersongeval in Maasmechelen heeft gisterenavond een zware tol geëist. Een auto reed er in op het terras van eetcafé 'In de zevende hemel' op de Dokter Haubenlaan in het centrum van Mechelen-aan-de-Maas. Daarbij vielen een dode, een zwaargewonde en vier andere gewonden.

De lokale politie van de zone Lanaken-Maasmechelen deed de vaststellingen. Het parket van Limburg besliste een verkeersdeskundige ter plaatse te sturen. Een auto, die van de Rijksweg kwam en over de Dokter Haubenlaan richting Boorsem reed, kon vermoedelijk een ander voertuig, dat van een parking kwam, niet meer ontwijken. Het voertuig begon te tollen en vloog het terras op, waar enkele personen zaten.

Een 61-jarige man die op het terras zat werd ter plaatse nog gereanimeerd, maar bezweek uiteindelijk aan de opgelopen verwondingen. Zijn vrouw liep zware verwondingen op. Omwille van de ernst van de situatie kwamen twee mugteams en een drietal ziekenwagens ter plaatse. De Dokter Haubenlaan werd ter plaatse afgesloten voor alle verkeer. De rondvliegende stoelen en tafels zorgden voor nog vier andere gewonden.